Inwestycja pod nazwą „Wymiana dźwigu windowego w budynku kuchni głównej WSZ w Płocku” została zrealizowana przy pomocy dotacji celowej z budżetu Województwa Mazowieckiego.
Okres realizacji inwestycji od 01.04. do 30.04.2019r.
Całkowita wartość inwestycji wyniosła 48.708,00 zł, w tym: wysokość dotacji z budżetu Województwa Mazowieckiego 47.733,84 zł, wysokość środków własnych 974,16 zł.
Zadanie polegało na wymianie dźwigu 2-przystankowego w budynku kuchni szpitalnej, służącego do transportu posiłków, dostosowaniu szybu windowego i maszynowni do nowego typu dźwigu oraz opracowaniu dokumentacji projektowo- technicznej.
Rezultatem zrealizowanego zakresu zadania jest nowy dźwig, który zapewnia personelowi szpitala bezpieczny transport posiłków na oddziały szpitalne i lepszą jakość posiłków dostarczanych dla pacjentów przebywających w szpitalu.